2010. június 23., szerda

2010. június 18-án került sor a szóbeli vizsgára. Ekkor vizsgáztam magyarból. 11:20-ra voltam kiírva és pontosan akkor is kerültem be. Kihúztam a tételt, leültem a helyemre és nekiálltam kidolgozni. Még előszedtem a rejtett gondolatokat addig volt időm némileg a társaim feleleteire is figyelnem. Elég szép feleleteket hallottak a vizsgáztató tanárok. Sorra kerültem én is és sikerült a tudásomat megosztani a vizsgabizottság tanáraival. 12 óra magasságában jöttem ki a teremből és rohantam hogy elérjem a buszt, de sikerült. Így telt a pénteki nap.
Szombaton reggel én kezdtem a feleletet reggel 8 órakor. 10 perc killódás után de végül kijöttem. Majd utána bátorítottam a társaimat hogy sikerülni fog nekik is. beszélgetéssel töltöttük el azt a pár órát ami az eredményhirdetésig vissza volt. Majd fél egy magasságában elsőként vehettem át az érettségi bizonyítványomat. Nagyon jó érzés volt még meg is hatódtam és nagyon de nagyon boldog voltam. :)))))
Sok sikert kívánok mindazoknak akik még ezután fognak érettségizni és nem is olyan rossz dolog ez:)
Tudom hogy későn írok és már rég a kezemben van az érettségi bizonyítványom is, de szeretném közzétenni az élményeimet az angol érettségiről is. Szóval 2010. május 6-án volt az angol írásbeli érettségi. Reggel fél 8-ra kellett volna odaérni, én sajnálatos módon éppen 45-re estem be az iskola ajtaján, mert késett a busz. Na de mindegy a lényeg hogy odaértem. Nagy izgalomba volt mindenki, mert tudtuk hogy mi vár ránk. Nagyon féltünk. Bementünk a terembe ami mondhatni elég kicsi volt és 20 embert zsúfoltak be:S. Aztán hozták az első feladatlapot ami a Szövegértés volt, erre 60 perc állt rendelkezésünkre és 4 feladatrészből állt. A következő feladatlap a Nyelvhelyesség volt, erre 30 percünk volt. Majd érkezett egy 15 perces szünet amikor kimentünk levegőzni és kiszellőztettük a fejünket. Majd pedig mikor beültünk újra a terembe következett a hallott szövegértés. Ez kicsit viccesre sikeredett:D:D:D A Tanár nő elindította a magnót és az első feladat első mondta ismétlődött vagy 20-szor:D:D Nevettünk egy jót. Ekkor érkezett Tanár úr aki hozott egy másik magnót és egy másik cd-t. Elindította az első feladatot sikerült is megcsinálni, de a másikat már nem indította el a magnó:D:D:D Kész röhej volt. Bejött a Tanár Úr és működött rendesen a magnó. Végül sikerült befejezni. Mikor megoldottuk a feladatlapot érkezett az utolsó feladatlapunk is az Íráskészség. Egy rövid és egy hosszú levelet kellett írni. Erre 60 perc állt a rendelkezésünkre. Kisebb nagyobb sikerrel végül mindenki elhagyta a termet és indultunk haza. Megvolt az írásbeli. Remélem a szóbeli is ilyen élményekben gazdag lesz majd.:))))